Autoriteit financiële markten

VACbekwaam: onafhankelijk als de Autoriteit Financiële Markten

De Autoriteit Financiële Markten, ook wel bekend onder de afkorting AFM, is een onafhankelijke toezichthouder die een groot belang hecht aan eerlijke en transparante financiële markten. Zij zet zich in voor zowel particulieren als professionals, teneinde voor hen een helder klimaat te creëren. Deze organisatie, die onder de vlag van de Nederlandse overheid opereert, doet dit door toezicht te houden op het gedrag van alle actoren in de financiële dienstverlening, waaronder dat op beurzen en dat van bemiddelaars en accountants.

Autoriteit financiële marktenLeg uw eigen vermogensbeheer onder de loep

Uw eigen vermogensbeheer, dat u aan bijvoorbeeld een adviesbureau heeft uitbesteed, kunt u nu ook onder de loep laten leggen. En u hoeft hiervoor de Autoriteit Financiële Markten niet in te schakelen, die overigens beperkt is individuele gevallen te behandelen. In plaats daarvan buigt VACbekwaam zich over uw casus, om voor u helder overzichtelijk te krijgen of uw situatie nog naar wens is. Dat doet VACbekwaam door uw initiële of wellicht veranderde beleggingsdoelstellingen als uitgangspunt te nemen en deze te toetsen aan de huidige werkwijze van uw vermogensbeheerder. Hoe zit het met de reeds gemaakte kosten, met de rendementen en met de risico’s? En investeert uw beheerder in bedrijven en aandelen waar uzelf principieel ook achter kunt staan?

Het loont hiervoor een onafhankelijke derde partij in te schakelen, die u transparantie verleent in deze soms wellicht wat onoverzichtelijke wereld van de financiën – en die u een vele malen realistischer beeld voorschotelt dan uw eigen vermogensbeheerder ooit zal doen. Uw belang is hiermee gemoeid, zeker met het oog op een financieel stabiele toekomst.

   Vermogensadviseur     Beheerd beleggen     Contact